Problem solved? Update - Saturn ION RedLine Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 16 (permalink) Old 12-03-2012, 10:46 PM Thread Starter
Member
 
cblackredline's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: indiana
Posts: 51
Problem solved? Update

So a few months ago I tried to get some help on here on what could be wrong with my rl and got a few good suggestions but when we finally figured it out it was too late. Long story short it ended up melting a piston. 6000 dollars later I'm hoping it will all be good lol

What I was told by some experts in the rl world was that the previous owner (not going to mention who because they're on here) had put or had someone put a horrible tune on the car. Ever since I bought it, it would get waaayyy to much gas because it wasn't tuned to the 80lb injectors like it should have been. I got it tuned but it was too late the damage had already been done. It was a ticking time bomb.

Now I'm hoping it will all be good considering all the money I've put in it. Girdled block, valve springs and seals, head studs, harmonic balancer, new clutch, pistons rods and pretty much everything else to build it up. I don't need the fastest car in the world so I had a pretty mild tune put on it.

Just thought I'd throw an update out there and say thanks for all who tried to help

Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using AutoGuide.Com Free App
cblackredline is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 16 (permalink) Old 12-04-2012, 01:17 AM
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,014
Glad you got it running.... Much $ later

Sent from my SPH-L710 using AutoGuide.Com Free App

'06 Blue IRL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Member
slitterell is offline  
post #3 of 16 (permalink) Old 12-04-2012, 05:39 AM Thread Starter
Member
 
cblackredline's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: indiana
Posts: 51
Yep just trying to work out the kinks now with the new motor

Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using AutoGuide.Com Free App
cblackredline is offline  
post #4 of 16 (permalink) Old 12-04-2012, 09:19 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: St. Cloud, MN
Posts: 4,362
Holy shit that's a pile of money, glad you got it figured out. Indiana huh, that Shroogis's car?

Mods: ZZP stage 3, 2.9 pulley, prefab pcm, 60lbers, AEM gauges, KandN CAI, SPEC stage 3+, ZZP S3 heat exchanger
ZZP long tube header, Strut bar, ZZP rear mount, Progress rear sway bar, Redline Tuning hood struts freshly installed.
recaro86 is offline  
post #5 of 16 (permalink) Old 12-04-2012, 09:24 PM
Senior Member
 
Droxity's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: W Chi burbs
Posts: 2,329
Not Shroogis car...glad to see OP worked it out...bad tunes have killed more of our cars than probably anything else.

The thought is pure ambiguous

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Droxity is offline  
post #6 of 16 (permalink) Old 12-04-2012, 09:30 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: St. Cloud, MN
Posts: 4,362
Bad slave cylinders in your case Drox, that all squared away now?

Mods: ZZP stage 3, 2.9 pulley, prefab pcm, 60lbers, AEM gauges, KandN CAI, SPEC stage 3+, ZZP S3 heat exchanger
ZZP long tube header, Strut bar, ZZP rear mount, Progress rear sway bar, Redline Tuning hood struts freshly installed.
recaro86 is offline  
post #7 of 16 (permalink) Old 12-04-2012, 10:55 PM Thread Starter
Member
 
cblackredline's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: indiana
Posts: 51
Yeah so far its been good other than the axle goin out. They'll be on next Wednesday. Only thing now is it Burns some oil and it makes some noise when its cold but its still not broke in and its got thin ass break in oil. About another thousand miles and it'll be back to full synthetic and we'll see what happens then

Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using AutoGuide.Com Free App
cblackredline is offline  
post #8 of 16 (permalink) Old 12-04-2012, 10:56 PM Thread Starter
Member
 
cblackredline's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: indiana
Posts: 51
And no idk who that is but its not from him. It was a southern car that's all I'll say.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using AutoGuide.Com Free App
cblackredline is offline  
post #9 of 16 (permalink) Old 12-05-2012, 07:58 AM
Senior Member
 
Droxity's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: W Chi burbs
Posts: 2,329
Quote:
Originally Posted by recaro86 View Post
Bad slave cylinders in your case Drox, that all squared away now?
No thread jack but not squared away yet...should be done this week though.

The thought is pure ambiguous

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Droxity is offline  
post #10 of 16 (permalink) Old 12-05-2012, 09:13 AM
Senior Member
 
05VUE-Redline-06ION's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Columbus, Ga
Posts: 1,681
well it aint mine...lol...mines still at the machine shop..lol

My ION for sale $10,500
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


6.0L LS2 400HP Trailblazer SS Here I come!!!!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
05VUE-Redline-06ION is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Saturn ION RedLine Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AC problem UPDATE PistoNHeaD Problems & Troubleshooting 0 08-25-2008 07:48 PM
WOOT!!! my intercooler pump problems are solved!!! boosthard05 ION Redline Discussion 13 08-23-2008 08:02 PM
Idle Problem/Limp mode Problem jekqmb Problems & Troubleshooting 9 08-17-2007 07:25 AM
My MPG issue might be solved sheek360 Problems & Troubleshooting 21 01-16-2007 12:47 PM
Update on Clutch Problem! zvillepimp1982 Problems & Troubleshooting 9 10-06-2005 11:55 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome