low voltage in headlights!! help please!! - Saturn ION RedLine Forums
Saturn ION Redline Saturn ION Redline Forums

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Saturn ION RedLine Forums > ION Redline Forums > Problems & Troubleshooting

RedlineForums.com is the premier Saturn Ion Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-03-2013, 01:36 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 9
low voltage in headlights!! help please!!

I have a saturn ion Sedan
when the car is off the voltage in the headlights is 11.3V
and when the car is running the voltage is 12.3V
the voltage in the terminal of fuse box is 12.4 when car is off and 14.3V when car is running
i open wheel cover and the teminal in the lights selector lever the pins 1= 0v
pin 2 cable color dark green voltage is 11.3 and the cable 3 and 4 is the 12.4 volts

i think the problem is in the fuse block
but i dont know how remove fuse block for inspect conections
please help me
some idea, solution or tip
thanks
please help me
in the night i don see anything the lights is very low.
Netshot is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-03-2013, 09:57 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: St. Cloud, MN
Posts: 4,252
Check your grounds on that harness, the lights I assume are dim?
__________________
Mods: ZZP stage 3, 2.9 pulley, prefab pcm, 60lbers, AEM gauges, KandN CAI, SPEC stage 3+, ZZP S3 heat exchanger
ZZP long tube header, Strut bar, ZZP rear mount, Progress rear sway bar, Redline Tuning hood struts freshly installed.
recaro86 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 07:08 AM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 9
where located grounds?
or how inspect that harness?
Netshot is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 07:11 AM   #4 (permalink)
Senior Member
 
hawlyns711's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: NH
Posts: 7,235
could be your alternator I wold bring it to an autozone or VIP or something like that to have them do a load test and figure it out for you.
hawlyns711 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 07:18 AM   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 9
on the headlights connector
on pins 1,2,3 with lights off
voltage between chassis and pin 1 is 12.4 pin 2 is 12.4 and pin 3 12.4
with the low beam on pin 1 0.6 v pin 2 12.4 V pin 3 11,3V
and the high beam on pin 1 and pin 3 is inverted and pin 2 maintain 12.4
Netshot is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 12:56 PM   #6 (permalink)
Senior Member
 
hawlyns711's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: NH
Posts: 7,235
is that with the bulb plugged in still? with the ignition on?
__________________
Forum favorites: When darkmanX beat me in a roll, the cover page red Redline is right-hand drive, the GMPONE crew and all the other members I met, the few twincharged RL's out there, and of course my original purchases from Ron9919 which gave me my first mod bug.
My rebuilding the lsj
hawlyns711 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 04:35 PM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 9
with bulb disconected and the ignition off
Netshot is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2013, 08:56 PM   #8 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: St. Cloud, MN
Posts: 4,252
You still running around with dim lights or?
recaro86 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 12:35 PM   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by recaro86 View Post
You still running around with dim lights or?
yes

remplace the bulb of one headlight with the 9007 105/80W
and the light is the same of the other headlight with 65/55W

in the night i dont see anything

if i sent a photoshoot the light of my car you see my problem?? or help in something?
Netshot is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2013, 08:34 PM   #10 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: St. Cloud, MN
Posts: 4,252
I has to be a ground issue, trace the the harness back from the lights towards the junction block. Make sure the ring terminals are not green and are making solid contact with bare steel.
recaro86 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
o2 Voltage? Scott.Florschuetz General Discussion 0 06-17-2008 06:21 AM
ic voltage? pclear9061 Problems & Troubleshooting 5 05-16-2007 06:15 PM
voltage CuriousGeorge Tuning & Electronics 2 04-17-2007 05:15 PM
Maf voltage djt81185 ION Redline Discussion 8 08-29-2006 08:36 AM
MAF Voltage Vita ION Redline Discussion 3 01-08-2005 07:13 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -6. The time now is 01:23 AM.



Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2