Saturn ION RedLine Forums banner

121 - 136 of 136 Posts

·
Registered
Joined
·
980 Posts
The three knobs in the back are to set RPMs when the ladder lights light up. It sounds like you need to reset the gauge maybe give it time with the key off then with the key on. You might want to check your wiring one more time. I thought it talked about a on off process on the boards at one point.
 

·
Registered
Joined
·
161 Posts
Re-wired the one cord so it's wired right, now to check the connections at the ECM and the wire from there
 

·
OG Factory Freak
Joined
·
17,332 Posts
Instead of the radio, tie it into the fuse panel into I believe the moonroof fuse. Use an add a fuse.... the dials in the back are what you use to set the lights at what ever rpm you wish. Each click is a 100 rpm.
 

·
Registered
Joined
·
161 Posts
Figured it out, it was a bad ground lol

Sweet thanks I need to adjust that still, and yeah I tied it in with the fuse for the twelve volt thingo
 

·
Registered
Joined
·
980 Posts
Good to hear its worked out for you man. :D
 

·
Registered
Joined
·
161 Posts
my dad and brother were shocked that it comes 12lbs of boost stock lol

now i cant wait to get a stage II kit :D
 

·
Registered
Joined
·
86 Posts
Hey I have a 05 RL and I followed the directions....but at 3k rpm my boost gauge reads -20 psi... I think I hooked it up backwards or something... and my shift lights don't come on at all. They do light up when demo mode is engaged. Any suggestions...

Sent from AutoGuide.com Free App
 

·
Registered
Joined
·
2,967 Posts
Try pushing one of the shift light buttons when the car is running. Pushing the button toggles the shift lights on and off.

No clue on the boost gauge.
 

·
Registered
Joined
·
86 Posts
I did that.... they either blink in series or other fancy patterns everytime... I got all the other wires correct. I think its possible I switched the two pcm wires around or I went to a wrong pin location... but the boost is right... its just going the opposite way its supposed to... maybe my gauge is special needs.
 

·
Registered
Joined
·
86 Posts
While looking at the gauge... which direction do u need to turn the knobs to make them go down in rpm... I read that if u just twist them till you grow a beard eventually they may reach where u need them to be lol

Sent from AutoGuide.com Free App
 

·
Registered
Joined
·
2,967 Posts
Per the owners manual:
The boost gage is also equipped with three pairs of
lights that are located on each side of the gage. These
lights are used to indicate three different engine rpm
levels. The default setting for the lower pair of lights is
4,400 rpm, the middle pair of lights is 5,600 rpm, and the
top pair of lights is 6,200 rpm. These settings can be
adjusted by turning the stem behind each light. To have
the light pair come on at a higher rpm level, turn the stem
counterclockwise. To have the light pair come on at a
lower rpm level, turn the stem clockwise. Each turn
adjusts the settings by 100 rpm. To restore the default
settings, press and hold any stem for three seconds.
The lights will flash three times.
To turn the lights off or on, press and release any stem.

Hope this helps.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Great write up. I just bought an 06 Redline with this already installed. Issue I am having is the odometer has no signal. Do you know if anything in this kit would cause that indirectly? Like failed ground, power or signal wire to wrong destination?
 
121 - 136 of 136 Posts
Top