Saturn ION RedLine Forums banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
So I was taking my TB off to clean it. There is a small hose that was on the side of the throttle that I was in the process of taking off when the other end of the hose(not on TB) just popped off. It leads to what I think is a vacuum sensor or something. It looks like the previous owner broke it too bc the thing is covered in super glue. Does anyone happen to know what it is and where I can find a replacement?
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #2
Found it. Gonna leave this thread here in case someone runs into the same problem. ACDelco 214-1680 GM Original Equipment Vapor Canister Purge Valve.
 

·
Registered
Joined
·
2,100 Posts
did you get a evap code when that popped off or did you have one ?


I just replaced mine trying to find a evap leak - small leak 0442

did not fix the code though but I think it helped the "pick up" when accelerating



I looked at the hose too but it looks good - may replace that as well - think it is nylon tube?
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #4 (Edited)
did you get a evap code when that popped off or did you have one ?


I just replaced mine trying to find a evap leak - small leak 0442

did not fix the code though but I think it helped the "pick up" when accelerating



I looked at the hose too but it looks good - may replace that as well - think it is nylon tube?
Oddly enough, I did not. I got one for bank 1 running lean(P0171), but that might be because of my CAI and my laziness to get it tuned.

As for the tube, as far as I know, it's brand new. Probably replaced by the previous owner.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top